Fiscale aftrekbaarheid


Fiscale aftrekbaarheid
Bedrijven kunnen bedrijfskleding aftrekken van de belasting. Dit kan echter alleen mits het bedrijf aan bepaalde voorwaarden voldoet. Wat zijn die voorwaarden?

Daarvoor dien je allereerst te weten dat de Belastingdienst duidelijk onderscheid maakt in het soort kleding. Ze kent twee soorten kleding, werkkleding en privékleding. Van werkkleding is sprake wanneer je het hebt over kleding welke alleen op de werkvloer gedragen wordt. En privékleding betreft alle kleding welke buiten het werk wordt gedragen. Welnu, voor werkkleding kent de Belastingdienst fiscale aftrek, voor privékleding niet. Maar opgelet; wanneer werkkleding zowel op de werkvloer als privé gedragen kan worden, dan ziet de Belastingdienst dit als privékleding!

Daarom is het zinvol dat u de kleding zichtbaar voorziet van een logo of naam gerelateerd aan uw bedrijf. Pas dan wordt deze kleding door de fiscus gezien als werkkleding, en is dus fiscaal aftrekbaar. Voorwaarde is dat dit logo een minimale afmeting kent van 70 cm². Doet u dit niet, u laat geen logo of bedrijfsnaam op uw kleding borduren, dan stelt de Belastingdienst dat deze kleding ook privé gedragen kan worden. Het wordt dan opgevat als een schenking aan uw medewerkers en dat staat de Belastingdienst niet toe.